tisdag 16 februari 2016

Angående Barbiedrogen

Hörde om en tjej på nyheterna som gick ut med att hon injicerade sig med Melanotan 2, den s k "Barbiedrogen" som ska göra dig brunare, få dig att tappa aptiten och få mera sexlust. Hon tävlar i bikini fitness och driver en stor blogg, vilket också är varför människor reagerar på att hon helt öppet promotar drogen (för det är just vad hon gör när hon går ut med att det är något hon använder). 

Hade hon suttit hemma själv och injicerat sig utan att lägga upp det på nätet eller gå till tidningarna med det - fine - det är då hennes ensak om hon vill injicera hormoner i kroppen, men när hon påverkar andra till att tro att det är ofarligt har vi ett problem. Hon försvarar sig med att hon skriver ut riskerna och att man ska vara påläst innan man börjar. Själva problemet med drogen är ju dock att den inte är testad och man vet inte hur den påverkar kroppen på lång sikt än så länge, så det finns inte så mycket att vara påläst om. Dessutom kommer förmodligen inte ungdomarna som sitter hemma och läser om den här "superdrogen"  lyssna särskilt mycket på den klena varningen, särskilt som hon använder den själv vilket är oerhört motsägelsefullt om hon nu inte rekommenderar det till andra. Det är inte vad man säger som räknas utan hur man agerar! 

Hur har den påverkat henne? Jo hon har blivit blå om läpparna och fått mörkare födelsemärken, men kommer inte att sluta för att det "är kul att vara brun"...

Lite information om Melanotan:

Melanotan 2 är ett syntetiskt hormon som stimulerar melaninet i huden. Det uppfanns  på 80-talet och eftersom att det inte har genomgått de tester som krävs för att det ska klassas som säkert, är det inte lagligt att sälja i Sverige. Det är dock lagligt att köpa utomlands, så många beställer preparatet på nätet.

År 2007 fick flera företag i USA varningar då de marknadsförde produkter med denna substans som hudcancerförebyggande (vilket är ironiskt med tanke på att läkare nu gått ut och varnat för att den kan orsaka hudcancer). Både i USA, Storbritannien och Irland varnar läkare för att använda drogen då den är otestad och man kan inte garantera säkerheten. Även läkemedelsverket i Sverige, Norge och Australien har gått ut och varnat för den.



Den här tjejen blev sjuk efter att ha injicerat sig. Hon fick smärtsamma blåsor och blåmärken, och tillslut svimmade hon. Hon överlevde iallafall, olyckligtvis avled en annan tjej omedelbart efter att ha injicerat sig med ett tanning-kit.

Bieffekter hos andra har varit illamående, högt blodtryck, panikattacker, flushar i ansiktet, yrsel, frossa, huvudvärk, problem med njurarna och depression. 

Det är en smutsig branch som säljer dessa preparat och många s k "self-tanning-kits" är utblandade med annat och säljs sedan till ungdomar. Eftersom att det inte går att kontrollera vad de innehåller, injicerar sig konsumenterna med ett preparat som de inte vet vad det är, eller vart det kommer ifrån. Många försäljare påstår att det är säkert och att det skyddar mot hudcancer, något som är ganska tveksamt om inte ren lögn. Den som dessutom trodde att en slipper sola solarium trodde fel för det rekommenderas att man kombinerar injektionerna med solarium i början.

Gemensamt för de bloggare som verkar använda detta preparat är att de alla fnyser åt biverkningarna som det ger och de som det kan ge. "Löjligt!" Säger de och menar att de minsann inte har fått så många biverkningar. Jag ber dock andra att tänka längre än vad de gör! De har inte den blekaste aning om vad det är de injicerar eller hur det kommer påverka dom långsiktigt - det är inte smart. Vill man bli brun utan att riskera hyn eller hälsan så finns det idag riktigt bra spraybrännor/krämer som inte gör dig orange eller luktar dåligt, och är MYCKET bättre för din kropp än att pumpa in syntetiska hormoner regelbundet.

För övrigt tycker jag att det är dumt att kalla den för Barbiedrogen då den får positiva associationer genom att sammankopplas med den mode-/skönhetsikon som Barbie blivit. Det är som att så fort ordet Barbie hamnar på något måste alla unga tjejer ha det. Kanske att cancerdrogen skulle passa bättre? Fejkbrännadrogen? Drog á la surprise? 


http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman/4540868/Aaliyah-Johnson-nearly-died-after-using-illegal-tan-jab-Melanotan.html

http://www.channel4.com/news/tanning-injection-drug-melanotan-2-dangerous

http://www.theage.com.au/victoria/melanotan2-tanning-injections-promoted-as-safe-despite-serious-concerns-20150804-giqz0l.html

http://www.expressen.se/gt/lakare-barbiedrog-kan-leda-till-cancer/

https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2010/Lakemedelsverket-varnar-for-anvandning-av-Melanotan-II-/


1 kommentar:

  1. Dr Itua, HIV tedavisi, ben 10 yıldır bir ARV Tüketimi olmuştur. bloglar sitesinde Dr Itua'yla karşılaşıncaya kadar acı çekiyorum. HIV'im ve konumum hakkında her şeyi ona e-postayla gönderdim ve ona her şeyi açıkladım ve beni tedavi edeceğinden korkacak hiçbir şey olmadığını söyledi. , bana garanti verdi. Maddelerin ücretini ödememi istedi. Bu yüzden tedavi ettiğimde şükran göstereceğim ve şifa veren bitkilerinin ifadesini vermek, geri kalan HIV için yapacağınız şeydir. ve diğer hastalıklar Dr Itua'nın iyi çalışmalarını görebiliyor. 5 iş günü içerisinde postaneme gelen EMS Kurye servisi aracılığıyla bitkisel ilacını aldım.Rr Itua dürüst bir adam ve iyi çalışması için onu takdir ediyorum. Onu takdir etmek ve arkadaşlarımın geri kalanını takdir etmek, hapları almaktan ve o şişko belleğe sahip olmak benim için bir kabustur. Benim de neyden bahsettiğimi anlayacaksın. O zaman şimdi olmasa da, özgür ve sağlıklıyım. Dr Itua Herbal Center'a teşekkür ederim. Onun da takvimi var. bana yakın zamanda göndermiş, Kanser, Uçuk, Fibromiyalji, Hiv, Hepatit B, Karaciğer / Böbrek İnflamatörü, Epilepsi, Kısırlık, Fibroid, Diyabet, Dercum, Copd, ve ayrıca Ex Lover'ı Geri Getirmek gibi her türlü hastalığı tedavi ediyor. Burada Onun İletişim .drituaherbalcenter @ gmail.com Veya Whats_app Numarası +2348149277967

    SvaraRadera